VPRAŠAJTE NAS

Radiatorsko ogrevanje

Splošno o električnih varčnih radiatorjih

Splošno o varčnih
radiatorjih Airelec

Prednosti varčnih radiatorjev Airelec

Prednosti varčnih
radiatorjev Airelec

Uporaba varčnih radiatorjev Airelec

Uporaba varčnih
radiatorjev Airelec

Kakšno moč radiatorjev potrebujem

Kakšno moč
radiatorjev potrebujem?


Splošno o električnih varčnih radiatorjih AIRELEC

Stereotip, da je električno ogrevanje drago, danes vse bolj izginja. Uporabniki so namreč spoznali, da ima ogrevanje na elektriko številne prednosti pred tradicionalnimi centralnimi sistemi ogrevanja. Nizka začetna investicija, ekonomičnost, enostavna in poceni montaža brez večjih gradbenih posegov, hitra odzivnost sistema in dolga življenjska doba je le nekaj od prednosti, ki jih prinaša ta sistem ogrevanja.

Stenski varčni konvektorski radiatorji so najbolj razširjen sistem električnega ogrevanja. Glavni razlog je v investiciji, ki je neprimerljivo nižja kot katerikoli drug električni ali tradicionalni sistem ogrevanja, namenjen ogrevanju bivalnih in nebivalnih prostorov. Drugi razlog je enostavnost montaže - radiator je potrebno le namestiti na steno oz postaviti na samostoječe podstavke, priklopiti v vtičnico in ogrevanje že deluje. Tako ni potrebe po montažerjih, izginejo pa tudi s tem povezani stroški. Tretji razlog pa je relativno nizka poraba - razmerje med začetno investicijo in operativnimi stroški je izjemno ugodno, zato tudi takšna priljubljenost električnega sistema ogrevanja pri uporabnikih.

IZBERITE REŠITEV

Elektricni radiatorji

 

 

Prednosti električnih varčnih radiatorjev AIRELEC

  1. Enostavna montaža brez gradbenih 
  2. Nizka začetna investicija – opremljate lahko prostor za prostorom
  3. Dobro razmerje med potrošnjo energenta in močjo ogrevanja - zagotovljena je nizka poraba in visok izkoristek
  4. Ni vzdrževanja
  5. Delovanje je neslišno
  6. Ni emisij v okolje
  7. Idealni za objekte, ki jih ogrevate le občasno
  8. Vsak radiator ima vgrajen elektronski termostat in časovni programator
  9. Možnost upravljanja ogrevanja z mobilnim telefonom (dokup GSM ali Wifi krmilnika)
  10. Ni nevarnosti pred zmrzaljo

 IZBERITE REŠITEV

 

Uporaba električnih varčnih radiatorjev AIRELEC

Električni varčni radiatorji Airelec so primerni tako za osnovno kot tudi dodatno ogrevanje vseh vrst prostorov. Z njimi lahko ogrevate hišo, stanovanje, poslovne prostore, vikend objekte, delavnice in podobno.

Zelo so primerni so za osnovno ogrevanje bolje izoliranih objektov, saj je začetna investicija neprimerljivo nižja kot katerikoli drug sistem ogrevanja. 

Pogosto se ta sistem ogrevanja uporablja za ogrevanje vikend objektov, kjer je potreba po ogrevanju le občasna, saj je odzivnost radiatorjev zares dobra. Z dokupom Wifi ali GSM krmilnika lahko radiatorje krmilite na daljavo, tako bodo prostori vikenda ob vašem prihodu vedno prijetno ogreti. 

Električni varčni radiatorji Airelec so prav tako idealni za dogrevanje vseh vrst prostorov, tako v hudi zimi ali pa v prehodnih obdobjih, kjer primarnega ogrevanja ni smotrno vklapljat.

Široka ponudba električnih varčnih radiatorjev Airelec vam ponuja neomejene možnosti za ogrevanje vašega doma, vikenda, poslovnega objekta, delavnice ...

IZBERITE REŠITEV

Elektricni radiatorji

 

Kakšno moč radiatorjev potrebujem?  

Da boste lažje ugotovili, katera moč radiatorja je glede na vrsto izolacije in velikost vašega ogrevalnega prostora najprimernejša, smo za vas pripravili tabelo učinka ogrevanja.

UČINEK OGREVANJA

MOČ [W]SLABA IZOLACIJA OBJEKTASREDNJA IZOLACIJA OBJEKTADOBRA IZOLACIJA OBJEKTA
500 5,0 m² 6,5 m² 8,5 m²
1000 9,0 m² 14,0 m² 17,0 m²
1500 14,5 m² 18,0 m² 24,0 m²
2000 19,0 m² 28,0 m² 33,0 m²
2500 24,0 m² 33,0 m² 40,0 m²

Podatki v tabeli so zgolj informativni in veljajo za prostore višine 2,5 m. Za točen izračun je potrebno upoštevati še lego in orientiranost objekta, izolacijo objekta, število oken in vrat itd.

IZBERITE REŠITEV

Za natančnejši izračun moči električnih radiatorjev Airelec nas kontaktirajte.